Op zoek naar een bone conduction hoofdtelefoon? Dan zijn er momenteel twee bone conduction hoofdtelefoons die het net iets beter doen dan de anderen, de AfterShokz Trekz Air en de AfterShokz Trekz Titanium. In enkele van onze andere blogartikels kan je meer lezen over de bone conduction technologie en over de specificaties van beide hoofdtelefoons. Wat we in dit artikel echter willen bekijken, zijn de verschillen tussen beide hoofdtelefoons zodat je een duidelijk beeld krijgt van welke beengeleiding koptelefoon het beste bij jouw wensen en voorkeuren past. De ultieme AfterShokz Trekz Air vs AfterShokz Trekz Titanium review.
AfterShokz Trekz Air vs AfterShokz Trekz Titanium: kleine verschillen
De Trekz Air is de allernieuwste en meest innovatieve bone conduction hoofdtelefoon van het moment. Het bedrijf AfterShokz bracht deze koptelefoon op de markt als opvolger van de Trekz Titanium, die nog steeds te koop is voor ongeveer 70 euro minder. Het allereerste verschil dat meteen opvalt, is het gewicht van de AfterShokz Trekz Air. Hij weegt namelijk 6 gram minder dan de Trekz Titanium (30 gram vs 36 gram). Het lijkt niet zoveel, maar procentueel gezien is het wel 20% minder. Bij het dragen merk je dat de Trekz Air net iets aangenamer aanvoelt en iets stijlvoller overkomt. Toch is het verschil in gevoel miniem.
Hoewel de Trekz Titanium al bijzonder flexibel was, ging AfterShokz met de Trekz Air nog een stapje verder. Bij de Trekz Titanium was het steeds even zoeken om hem op gepaste wijze onder mijn helm tijdens het fietsen te dragen of tijdens het lopen zonder de kraag van mijn shirt in de weg te zitten. Door enkele kleine veranderingen en een hogere flexibiliteit heeft de AfterShokz Trekz Air hier geen last van. Misschien is dit wel het grootste verschil; het grootste verschil dat je als gebruiker zult ervaren; een verbeterd draagcomfort.
Zijn er dan nog verschillen als we AfterShokz Trekz Air vs AfterShokz Trekz Titanium bekijken? De afspeel/beltijd is met 6 uur exact hetzelfde. Het nieuwe model beschikt wel over Bluetooth 4.2 en het draadloze bereik is iets beter. Met een standby-tijd van 10 dagen deed de AfterShokz Trekz Titanium het al goed, maar de AfterShokz Trekz Air verdubbelt deze tijd en kan 20 dagen standby blijven.
Buiten deze zaken zijn er weinig verschillen als we AfterShokz Trekz Air vs AfterShokz Trekz Titanium bekijken. De kwaliteit van het geluid is in beide gevallen opmerkelijk goed en de bone conduction produceert voldoende volume om duidelijk je muziek te kunnen horen zonder je omgevingsgeluiden te missen. Ik merk persoonlijk gezegd weinig verschil op dit gebied.
AfterShokz Trekz Air vs AfterShokz Trek Titanium: Conclusie
Onze conclusie luidt dat beide bone conduction koptelefoons tot de top der beengeleiding hoofdtelefoons behoren. Als je een ultralicht model wilt, dan is de AfterShokz Trekz Air een goede optie. Kijk je enkel en alleen naar het volume van het geluid dan is de AfterShokz Trekz Titanium de perfecte keuze. Ook als je budget beperkter is, ga je voor de AfterShokz Trekz Titanium. Na enkele weken testen, twijfel ik nog steeds over wie nu de beste geluidskwaliteit levert, maar het algemene draagcomfort doet me uiteindelijk toch voor de AfterShokz Trekz Air kiezen. Beschik je echter al over een AfterShokz Trekz Titanium dan heb je niet meteen een upgrade nodig, tenzij je een nog lichter model met meer draagcomfort wenst.
Oh ja, voor we het vergeten. De AfterShokz Trekz Titanium is in 4 verschillende kleuren beschikbaar, net zoals de AfterShokz Trekz Air trouwens.
De AfterShokz Trekz Air en de AfterShokz Trekz Titanium zijn beide in verschillende kleuren beschikbaar bij Beats and Bones!