We hadden het geluk en de medewerking van de leveranciers om al de geteste bone conduction koptelefoons persoonlijk te testen. Het leverde interessante resultaten en reviews op die we graag met jou delen zodat je een duidelijk en helder beeld krijgt van de kwaliteiten en mindere punten van ieder van deze unieke bone conduction hoofdtelefoons. Om je avondje in de zetel niet met ellenlange reviews te vergallen, zetten we enkel onze top 4 van beste bone conduction hoofdtelefoons even in de schijnwerpers:
Inhoudsopgave
Nummer 1 beste bone conduction hoofdtelefoons: AfterShokz Trekz Air review
Op 1 staat natuurlijk de AfterShokz Trekz Air, het nieuwe vlaggenschip en paradepaardje van het bedrijf AfterShokz. Omdat we al eerder een uitgebreide review over deze bone conduction hoofdtelefoon schreven, verwijzen we je voor de details graag naar ons artikel: AfterShokz Trekz Air review . Als onderdeel van de beste bone conduction hoofdtelefoons is de AfterShokz Trekz Air natuurlijk ook in onze webshop in verschillende kleuren en tegen de laagste prijs beschikbaar.
Nummer 2 beste bone conduction hoofdtelefoons : AfterShokz TREKZ Titanium review
Deze bone conduction hoofdtelefoon is volgens onze bescheiden mening met voorsprong de 2de beste onder de besten. AfterShokz is in het wereldje van geluid dat via het jukbeen naar je trommelvlies wordt gestuurd de koploper. Met de AfterShokz TREKZ Titanium koptelefoon brachten ze een draadloze versie van hun populaire vorige AfterShokz Bluez 2 op de markt. Deze bone conduction hoofdtelefoon zit uiterst comfortabel en is verrassend licht. Net wanneer je denkt dat AfterShokz hun producten niet meer kan verbeteren, komen ze met deze prachtige koptelefoon op de proppen. Met enkele innovatieve functionaliteiten en leuke nieuwtjes zat hij voor ons als gegoten en klonk de muziek verrassend helder. Nooit gedacht dat bone conduction hoofdtelefoons deze kwaliteit zouden kunnen bereiken. Hij verdient dan ook een plek bij de beste bone conduction hoofdtelefoons van het moment.
AfterShokz TREKZ Titanium review: stevig maar licht
Toen we de AfterShokz TREKZ Titanium uit de doos haalden, merkten we meteen de stevigheid van het frame op. Uiterst flexibel en buigzaam, maar oh zo sterk. Daar zal het titanium wel voor iets tussenzitten. Wat ons ook opviel was het gewicht. Met slechts 36 gram een echt lichtgewicht onder de hoofdtelefoons…en dat zowel binnen de categorie van de bone conduction koptelefoons als binnen de categorie van de in-ear koptelefoons.
AfterShokz TREKZ Titanium review: de technologie
De AfterShokz Titanium hoofdtelefoon werd ook op gebied van technologie door AfterShokz onder handen genomen. Zelfs tijdens onze langere loop- en fietstochten ging de batterij van deze bone conduction hoofdtelefoon bijvoorbeeld probleemloos mee. Omdat we graag de proef op de som nemen en onze hoofdtelefoons tot het uiterste willen drijven, konden we de Aftershokz maar liefst 6 uur onafgebroken laten spelen. Bovendien was de lithium ion batterij na 1,5 uur laden weer helemaal ready to rumble. Yes, de batterij wist ons meteen te overtuigen.
Wat onze harten ook wist te stelen, was de onderliggende bluetooth technologie van de AfterShokz TREKZ Titanium. Zowel met klassieke als met bone conduction koptelefoons stelden we ons in het verleden weleens vragen bij de kwaliteit van het geluid tijdens telefoongesprekken. Maar dat kwam bij deze hoofdtelefoon helemaal niet aan de orde. Zelfs tijdens het fietsen en met het omgevingsgeluid rekening houdende, verliepen onze telefoongesprekken echt vlekkeloos. Aangezien het bluetoothbereik bovendien tot 10 meter bedraagt, konden we ook lekker in de tuin een helder telefoongesprek voeren terwijl de smartphone in de keuken lag. Een stevig pluspunt volgens ons!
Tot slot besloten we ook de proef op de som te nemen wat betreft het IP55-certfificaat. Want een leverancier kan wel beweren dat een apparaat spatwaterdicht is en vuilbestendig, maar de realiteit leert ons vaak iets anders. Gewapend met de nodige regenkledij trokken we dan ook de wilde wildernis in op een regenachtige dag om onze 25 kilometer in minder mooie omstandigheden al lopende af te leggen en om nadien er nog een tochtje mountainbike aan vast te hangen. De AfterShokz TREKZ Titanium wist echter ook deze testen feilloos te doorstaan. Op geen enkel moment kreeg het geluid onder ons zweet, het zand of de regen te lijden. Ook de dagen nadien bleek het IP55-certificaat met recht en reden te zijn toegekend.
AfterShokz TREKZ Titanium review: het geluid
En dan zijn we bij misschien wel het belangrijkste onderdeel van onze review aanbeland…het geluid. Een hoofdtelefoon draag je namelijk om geluid te produceren en dan kan dit geluid maar beter niet te wensen overlaten. Bovendien was een van de minpuntjes in het verleden bij bone conduction hoofdtelefoons vaak het geluid. Is het deze keer anders?
Wat ons betreft wel. We weten niet wat AfterShokz precies gedaan heeft, maar het is de eerste maal dat we zo onder de indruk zijn van het geluid van een bone conduction koptelefoon. Ok, eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dan het evenaren van een klassieke hoofdtelefoon met oordopjes er nog niet in zit, maar met de AfterShokz TREKZ Titanium komen de makers toch wel heel dicht in de buurt. Onze telefoongespreken waren glashelder en ook de muziek wist op aangename wijze een weg naar onze oren te vinden. De bon conduction koptelefoons hebben hier duidelijk een inhaalbeweging gemaakt.
AfterShokz TREKZ Titanium review: ons oordeel
De AfterShokz TREKZ Titanium heeft ons op verschillende gebieden aangenaam verrast. We begonnen met twijfel aan onze bone conduction koptelefoons reviews, maar deze koptelefoon wist ons helemaal te overtuigen. En dit ondanks de iets hogere prijs en ondanks het feit dat het geluid nog niet helemaal met dat van een klassieke hoofdtelefoon te vergelijken is. De pluspunten zijn echter doorslaggevend voor ons. Een echte aanrader voor de buitensporter!
Pluspunten:
- Eenvoudige en intuïtieve bediening
- Lange levensduur batterij
- Uiterst comfortabel en licht
- Bijzonder goede geluidskwaliteit voor bone conduction technologie
- Spatwaterdicht: bestand tegen zweet, vuil en regen
- Sterk en buigzaam
- Dankzij bluetooth, glasheldere muziek maar ook telefoongesprekken
- Beschikbaar in 3 trendy kleuren: Ivy Green (Groen/zwart), Ocean (Blauw/zwart) en Slate (Grijs/zwart)
- Veilig: geen oordopjes nodig waardoor je de omgeving kunt horen en ervaren. Hierdoor is de kans op gehoorschade ook veel kleiner.
- Zowel voor lopers als voor fietsers perfect.
- Audry Says; Spraaktechnologie die de gebruiker in staat stelt om de hoofdtelefoon met gesproken instructies te bedienen.
- 2 jaar garantie
Minpunten:
- Hoewel de geluidskwaliteit uitzonderlijk goed is voor een bone conduction hoofdtelefoon, doet een klassieke hoofdtelefoon het toch nog net iets beter.
- De prijs ligt iets hoger dan een klassieke hoofdtelefoon en de andere bone conduction koptelefoon modellen, maar daar krijg je wel heel wat voor in de plaats.
Als onderdeel van de beste bone conduction hoofdtelefoons is de Aftershokz Trekz Titanium natuurlijk ook in verschillende kleuren en tegen de laagste prijs bij Beats and Bones beschikbaar.
Nummer 3 beste bone conduction hoofdtelefoons: Vidonn F1
Op nummer 3 plaatsten we een meer dan degeijke bone conduction koptelefoon: de Vidonn F1. We kregen een gratis exemplaar van de mensen van Vidonn en plaatsten hem na een uitvoerige review uiteindelijk op nummer 3 in onze lijst van beste bone conduction hoofdtelefoons. Waarom? Daarom…
Vidonn F1 review: een kleine intro
Het startte voor Vidonn allemaal een paar jaar geleden in 2013. Toen werd het bedrijf uit de grond gestampt als Shenzhen Vidonn Information Technology Co. Ltd. Het bedrijf richt zich hierbij vooral op het ontwikkele van innovatieve draagbare apparaten. Naast de Vidonn F1, hun bone conduction hoofdtelefoon, kan je bij Vidonn bijvoorbeeld ook terecht voor enkele smart armbanden, met name de A6, XS6 en de X6. We besloten Vidonn aan een review te onderwerpen omdat de hoofdtelefoon goede ratings en reviews kreeg op websites zoals Amazon en op technologiebeurs CES.
De Vidonn F1 is net zoals de AfterShokz koptelefoons een bone conduction koptelefoon die van bluetooth gebruikmaakt om geluid via je kaakbeen naar je binnenoor en meer bepaald je trommelvlies te streamen. In plaats van oordopjes in je oorkanaal te steken, gaat het geluid via de top van je kaakbeenderen die vlak voor het oor zitten. De kleine vibraties die uit de bone conduction hoofdtelefoon komen, laten je horen wat je streamt zonder dat je hiermee de omgevingsgeluiden blokkeert.
Vidonn F1 review: de eerste indruk en het draagcomfort
Yes, hij is aangekomen. Dat was echt de eerste indruk toen de koerier ons de box overhandigde. Bij het uitpakken van de Damson Headbones vielen ons al meteen de coole en trendy look op. Verkrijgbaar in verschillende kleuren is deze bone conduction hoofdtelefoon een echte eye-catcher. Hij zit ook stevig verpakt in een zeer nette doos. Ziet er goed uit!
Meteen even op het hoofd plaatsen, was de boodschap. En het moet gezegd, de Vidonn F1 staat stevig op het hoofd. Hij klemt iets harder dat den AfterShokz modellen, maar echt storend is dit niet. Het is maar wat je gewoon bent. Ik heb hem ondertussen ook een 4-tal uur aan een stuk op de fiets getest en nooit kwam hij irriterend of lastig over. De Vidonn F1 is stevig en flexibel tegelijkertijd. En ondanks dat hij iets zwaarder aanvoelt dan de AfterShokz Trekz Air is hij met zijn 30+ gram toch nog vederlicht. Qua draagcomfort kan je de Vidonn F1 gerust naast de Trek Titanium plaatsen.
Vidonn F1 review: het geluid
De kwaliteit van het geluid is natuurlijk een belangrijk aspect bij de aankoop van een bone conduction hoofdtelefoon. Op dit vlak plaatsen we hem net onder de Trekz Titanium, maar boven tal van andere bone conduction koptelefoons. De geluidskwaliteit kunnen we dan ook omschrijven als ‘goed’. De muziek klinkt net iets minder dynamisch en er is duidelijk een mindere bass dan bij de AfterShokz modellen. Misschien iets voor een volgende versie? Toch voldoet hij op vlak van geluidskwaliteit aan onze strenge normen. Bovendien klinken telefoongesprekken kraakhelder en word je ook goed verstaan aan de andere kant van de lijn. De CVC Noise Reduction Filter speelt hier een belangrijke rol in.
Bij andere bone conduction hoofdtelefoons en zelfs gewone Bluetooth hoofdtelefoons ontsnapt er nogal vaak heel wat geluid. Op een normaal volume is deze zogenaamde sound leakage bij de Vidonn F1 beperkt. Wat zeker een pluspunt is.
Qua geluid is de Vidonn F1 dus gewoon goed.
Vidonn F1 review: de prijs
Misschien wel het sterkste punt van de Vidonn F1 is de prijs. Voor om en bij de 50 euro boet je wel een beetje in aan geluid in vergelijking met de AfterShokz modellen, maar toch is het prijs-kwaliteit een goede bone conduction hoofdtelefoon.
Vidonn F1 review: Conclusie
We missen de bass en het dynamische geluid, maar is dit voor jou niet zo belangrijk dan is de Vidonn F1 voor deze prijs een goede aankoop. Het draagcomfort is perfect en ook de telefoongesprekken verliepen bijzonder vlot. We zijn bovendien zeer te spreken over het design en de looks! Wat we wel missen is nog een draagzakje en 2 jaar garantie (bij de vidonn F1 krijg je immers maar een jaar garantie. Over het algemeen dus een goede bone conduction hoofdtelefoon.
Pluspunten:
- Draagcomfort: de Vidonn F1 bone conduction hoofdtelefoon zit goed, verschuift niet en voelt licht aan.
- Prijs: Een zeer scherpe prijs voor een hoofdtelefoon van goede kwaliteit.
- Duidelijke telefoongesprekken en helder geluid bij zowel de gesprekken als bij de muziek.
Minpunten:
- Het geluid en de bass zijn iets minder diep en rijk dan bij de AfterShokz bone conduction hoofdtelefoons.
- Het sluiten van het rubbertje voor de USB-poort kan even duren.
- 1 jaar garantie: wij hadden graag 2 jaar garantie gezien zoals zovele andere producten.
- Geen draagzakje
De Vidonn F1 is in verschillende kleuren en tegen de laagste prijs bij Beats and Bones beschikbaar.
Nummer 4 beste bone conduction hoofdtelefoons: AfterShokz Bluez 2 Open Ear review
We namen deze reviews zeer ernstig en hebben dan ook zo goed als elke bone conduction koptelefoon die momenteel op de markt beschikbaar is aan onze doorgedreven tests onderworpen. Toch konden we niet anders dan ook op de vierde plaats nog een AfterShokz hoofdtelefoon plaatsen; namelijk de AfterShokz Bleuz Open Ear. AfterShokz heeft duidelijk een streepje voor op de concurrentie als het op bone conduction hoofdtelefoons en de bone conduction technologie aankomt.
AfterShokz Bluez 2 Open Ear review: AfterShokz Bluez 2 Open Ear vs AfterShokz TREKZ Titanium
Over het algemeen leunt de AfterShokz Bluez 2 Open Air dicht bij haar Titanium broertje of zusje, whatever you want, aan. Toch zijn er enkele subtiele verschillen die de Bluez 2 Open Air op de tweede plaats in ons lijstje van favoriete bone conduction koptelefoons heeft doen belanden.
Allereerst is er het materiaal. Terwijl de Titanium versie, what’s in a name, uit een titanium jasje bestaat, doet de AfterShokz Bluez 2 Open Ear het met ietsje minder en werd er bij deze bone conduction koptelefoon voor een soort van plastiek gekozen. Bij het vastnemen van en het werken met de Bluez 2 Open Ear voelden we meteen het verschil en was voorzichtiger omgaan met deze hoofdtelefoon echt wel cruciaal. Hij komt kwestbaarder over en is ook kwestbaarder dan de AfterShokz TREKZ Titanium.
Een volgend verschil ontdekten en ervaarden we meteen toen we de AfterShokz Bluez 2 Open Air op ons hoofd plaatste. Deze bone conduction koptelefoon beschikt over een dikke nekband, terwijl de TREKZ smaller en eleganter is. Enkel aan de zijkant gaat de TREKZ ook voor een dikkere band. Wat is er nu beter of slechter? Een eenduidig antwoord bestaat hier niet op. Het is een beetje persoonlijke smaak. Persoonlijk gaan we graag voor toestellen die niet alleen goed werken, maar er ook goed uitzien. In dat geval oogt de AfterShokz TREKZ Titanium misschien iets mooier. Maar nogmaals, dat is maar een persoonlijke voorkeur. Les goûts et les couleurs ne se discutent pas.
Ok, klaar to turn up the beat. Net zoals bij de AfterShokz TREKZ Titanium bereikt er onze trommelvlies een mooi en helder geluid. De kwaliteit is misschien iets minder maar dat heeft blijkbaar met de PremiumPitch+ te maken, zo wist AfterShokz ons te vertellen. Deze functie zit wel op de Titanium versie en zorgt voor een dynamischer geluidsbereik, een diepere bass en 50% minder geluidsverlies dan bij de AfterShokz Bluez 2 Open Ear.
Tot slot moeten we ook kort vermelden dat zowel de AfterShokz TREKZ Titanium als de AfterShoks Bluez 2 Open Ear tegenwoordig over Bluetooth 4.0 beschikt. Dat was nog niet het geval bij de AfterShokz Bluez 2s.
AfterShokz Bluez 2s review: ons oordeel
Met de AfterShokz Bluez 2 Open Ear beschik jes over een meer dan degelijke bone conduction koptelefoon. Mochten we voor de keuze staan, zouden we toch voor de Titanium kiezen gewoon omdat het geluid net iets beter is en omdat wij zee sportieve en actieve mensen zijn. De AfterShokz Bluez 2 Open Ear is voor ons namelijk de ideale bone conduction hoofdtelefoon voor dagelijks gebruik terwijl de AfterShokz TREKZ Titanium dan weer ideaal is voor de sportieve gebruiker. Toch kon ook de Bluez 2 Open Ear ons wel bekoren en dat zowel tijdens het lopen als tijdens het fietsen.
Pluspunten:
- Goede prijs-kwaliteit. Een top bone conduction koptelefoon voor een scherpe prijs.
- Veilig voor lopers en fietsers. Je hoort steeds omgevingsgeluid dankzij de revolutionaire bone conduction technologie.
- Perfecte bluetooth transmissie: helder muziek- en telefoongesprekgeluid
- Zeer eenvoudig in gebruik
- Waterafstotend dankzij IP55-certificaat. Biedt perfecte bescherming tegen stof, zweet en regen.
- Audry Says; Spraaktechnologie die de gebruiker in staat stelt om de hoofdtelefoon met gesproken instructies te bedienen.
Minpunten:
- Kwaliteit van het frame iets minder dan bij AfterShokz TREKZ Titanium
- Geen PremiumPitch+ technologie aanwezig
De Aftershokz Trekz Titanium is in verschillende kleuren en tegen de laagste prijs bij Beats and Bones beschikbaar.